“Det starter med en tanke” skal minde dig om at vælge de rette tanker.

 

Alt for ofte, lader vi os styre af tanker og følelser, som vi ikke har taget stilling til. Vi tror, at vores tanker er sande, og at de ikke står til forhandling. Derved risikerer vi at træffe de forkerte beslutninger, tolke situationer uhensigtsmæssigt og såre os selv og andre.

Maleriet illustrerer det øjeblik, hvor tanken og følelsen kommer til dig. Det øjeblik, hvor du giver dig tid til at se kritisk på en given tanke, tester den op mod realiteterne og spørger: Er det sandt? Har jeg bevis for det? Kunne der være en anden tanke, som var lige så sand? En tanke, som måske kunne hjælpe mig til at tolke situationen på en bedre måde, en tanke som ville hjælpe mig til at handle mere hensigtsmæssigt eller en tanke som ville gøre det lettere for mig at give slip på en dårlig oplevelse, sætte mig fri og gøre mig glad? … Det starter med en tanke, vælg den med omhu.